"ПАЦИЈЕНТ", ПОЛИТИКА КАО ИГРА(Ч)

 Драган Милосављевић, пензионисани новинар Танјуга

Приказ књиге Психолошке игре политичара

Прошло је скоро четири године од објављивања књиге „Психолошке игре политичара“.У међувремену, "пацијент",политика као игра(ч), побегао је са позорнице на отворено. Изазива  ратове, спинује, поништава полове, разара породице, рекламира сатанизам.  Држи свет у истинској талачкој  кризи могућег покретања армагедона који би могао уништити свет ако му се не удовољи пристанком без противљења на  тотално  поробљавање ума и тела. Нови робовласничи поредак, без бодљикавих  жица, са чипом у глави. Демократија, плурализам, остале"трице", међународни поредак више нису у моди. Све некако личи као да у парку водите разговор на интелектулну тему са  господином у фином матилу, а онда он, одједном, откопча дугмад и покаже гениталије, церећи се иствремено. 

Технологија "поништавања", кенсловање  неистомишњеника  и то без  икакве аргументације,логиком стампеда, као вид савременог фашизма,нацизма,па препозавање "релности", не преко чињеница него  диктираним  "осећајем" одозго, из центра за емитовање, хаотична  је  ауторизација  права  "сваког  на на своју истину",a истина најјачег је владајућа.

Прва мисао која ми је пала на памет, док су до мене стизале вести са фронта Бахмута, избора у Црној Гори, преговора у Охриду, вести око могућег хапшења Путина, започете лавине домино  ефекта пада банака на западу, је да онај свет "дозиране" манипулације у политици, коју је Марија описала у својој књизи, делује  данас крајње бенигно, учтиво и уређено некаквим правилима наше цивилизације у односу на  ижињеринг хаоса  који доживљавамо тренутно.

У току је крајње брутално препакивање свести које највише лични на неофашизам и све отвореније одбацивање  идеје  о стварној  демократији и плурализму. Рецимо, у колевци  прогреса,  револуције, машатања о слободи и равнопраности у Француској, усвојен је закон о продужењу радног века по "специјалном поступку", без гласања у парламентуи без обзира на демонстрације маса  којих се то тиче.Корпорације брутално преузимају државе. Институције, укључујући и парламент једноставно немају више никакав значај.

У Србији се и даље пропагира пут у ЕУ неких узвишених  вредности  што  представља чисту аптсракцију. Поготово после напада запада на Русију где је Украјина обичан  полигон за млевења  Словена, и то на обе  зараћене стране. Та нова  ропска  свест којом се и Марија Лазаревић професионално бави на нивоу појединца, а која је предходно  пребрисана и дисциплинована  утеривањем слепе послушности  да се верује  у бланко поруке неоколонијалне политке, више нема потребе за суптилношћу и најансама  о којима Марија пишеу књизи. Оне припадају времену и култури која је дефнитивно остала иза нас. Оно што је данас стварност  тешко је дефинисати. Недостаје нови, а независни  мисаони алат. Идеологије осим конзумеризма не постоје,  религије су на издисају, кују се планови  герентократије која хоће да  створи себи  до краја подобан свет и у њему  потврди  своју неоробовласничку доминацију.Преко "борбе портив  климатских промена",  кроз увођење  лажне зелене  агенде   до крајњег   циња златне милијарде. У фкусу је  најава конструкције човека-послушка, хомокиборга,  припадника стада на располагању елити непримерене вечности  и  коцентрације  моћи. Све се то, можда јасније него другде, види баш  у Србији која је и даље водећа  експериментална реторта  "новог света". Маријина генерација је наследила тешко бреме нечињења и нашег  несналажења. Каснимо у процени где је Србији  место и како очувати  суштну наше самобитности. Свакакао не у имитрању наметнутих  нама непримерених вредности и модела.

 Све то води  понишатању донедавних  универзалних појмова комуникације, посебно у политици која је имала  своју  стандардизовану азбуку, ону коју је Марија Лазаревић лепо представила у својој књизи  "Психолошке игре политичара". И то нас  насилно  уводи  у паралелну  реалност  у којој царују политичари, нашмикани  у лидере и кловнове из  епрувете  дубоке  државе.Свега  тога  људи са доста година и искуства  углавном  се гнушају, не сналазећи се у том циркусу најбоље.

 www.amika.rs
Коментари

  1. Мој бивши муж и ја смо раскинули пре годину и два месеца, а ја сам била у шестом месецу трудноће. Обоје се волимо и то је био шок за мене и заиста ми је сломило срце. Покушао сам да га позовем и обе линије су биле прекинуте. Покушао сам да дођем до њега на друштвеним мрежама, али ме је склонио са њих. Покушао сам да дођем до његових родитеља и они су ми рекли да је њихов син рекао да ме не воли и да не жели да ме види и да не знају шта није у реду. Плакала сам и плакала сваки дан јер сам га много волела. Док се нисам породила и беба није имала годину дана, нисам могла да вратим своју љубав. Опет сам био збуњен. Не знам шта да радим, а остала сам и без посла и немам новца да се бринем о беби. Била сам несрећна у животу па сам плакала сестри и рекла јој свој проблем и рекла да зна за моћну чаролију која је бачена др апатом која јој помаже када није могла да затрудни. Контактирала сам га путем е-поште и он је рекао да ће ми помоћи и рекао ми је да је жена ставила чини на мог мужа и рекла да ће ми помоћи да разбијем чини тако да ће ми се муж заувек вратити и да ће бити мој. За мене је било велико изненађење што се догодило све што је рекао. Муж ми се одмах вратио и рекао ми да му опростим. Хвала вам пуно овом моћном и искреном чаролију. Молим се да ће дуго живети и радити више од свог дивног дела. Ако имате проблем који вас мучи у животу, обратите се овом моћном играчу чаролија! Он ти може помоћи. Неће вас изневерити, можете га контактирати преко гмаил адресе: драпата4@гмаил.цом или преко његовог вибера/вхатсапп-а:(+447723566275)

    ОдговориИзбриши
  2. Моје име, Наоми Самуел након 12 година брака, мој супруг и ја смо се свађали на овај или онај начин док ме коначно није напустио и преселио у Калифорнију да буде са другом женом. Осјећао сам се као да је мој живот готов и моја деца су мислила да више никада неће видети свог оца. Покушао сам да будем јак само према деци, али нисам могао да контролишем бол који ми је мучило срце, моје срце је било испуњено туге и боловима јер сам заиста био заљубљен у свог мужа. Свакодневно размишљам о њему и увек бих волео да ми се врати, стварно сам био узнемирен и потребна је помоћ, па сам тражио помоћ на мрежи и наишао на веб страницу која предлаже да др. Апата може помоћи свом бившој бившком повратишту. Тако да сам осећао да бих требао покушати. Контактирао сам га и рекао ми шта да радим. Учинио сам то и тада ми је направио љубавну чаролију. 48 сати касније мој муж ме је заиста звао и рекао ми да и он заиста недостаје деца, тако невероватна !! Дакле, тако се вратио тог дана, с пуно љубави и радошћу и извинио се због његове грешке и боли коју је нанео мени и децу. Наш брак је био јачи него раније, сви захваљујући др Апата. Тако је моћан и одлучио сам да поделим своју причу на мрежи да је др Апата био истинит и моћан чаробњак. Увек ћу се молити да дуго живи помажући својој деци у доба потребе, ако сте овде и требате је бивши, или се ваш супруг прешао на другу жену, престани да плаче, одмах се обратите овом снажном правопису одмах. Ево његове контакт адресе е-поште на: {драпата4@гмаил.цом} или ВхатсАпп / вибер га преко свог контакта испод (+447723566275) Хвала др. Апата. +

    ОдговориИзбриши
  3. здраво свима, овде сам да поделим мало сведочанства. Моје име је Наоми Самуел, имам 40 година, удала сам се са 31, имам само једно дете и живела сам срећно до краја живота. После годину дана брака мој муж је постао тако чудан и не разумем баш шта се дешава, он је препун од куће до друге жене, толико га волим да и не сањам да ћу га изгубити, дајем све од себе да будем сигуран муж ми се враћа, али све без помоћи, плачући и плачући тражећи помоћ, причала сам о томе са његовом породицом али нисам добила одговор. Тако је моја најбоља пријатељица Ана Јохансон обећала да ће ми помоћи. Причала ми је о човеку по имену др Апата, рекла ми је да је он велики човек и прави човек коме се може веровати и да нема никакве везе са љубавним проблемима које не може да реши и рекла ми је како је помогао безбројним људима у обнављању њиховог односа. Био сам заиста убеђен, брзо сам контактирао његову мејл адресу, драпата4@гмаил.цом или његов ВхатсАпп/вибер са тим бројем (+447307347648). Објаснио сам му све своје проблеме, рекао ми је да не морам да бринем да ће сви моји проблеми бити одмах решени. Рекао ми је шта да радим да вратим мужа, а ја сам то рекла, рекао је да ће се после 3 дана мој муж вратити и почети да моли, и то се заиста догодило како је рекао, била сам веома изненађена, то је тако невероватно. Слава нашег односа са Богом је сада веома блиска и обоје живимо срећно до краја живота. Ако наиђете на сличан проблем, одмах га контактирајте и решите проблем једном заувек. И ја сам живи сведок..

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ФАТАЛНИ ОКТОБАР - други део трилогије

ИЗБОРНИ ГАЛОП ТРОЈАНСКОГ КОЊА

Потпаљивање Косова