НЕПОДНОШЉИВА ЛАКОЋА МАНИПУЛАЦИЈЕ

 ДРАГАН МИЛОСАВЉЕВИЋ

Прајд је већ прошлост.

Нико се више не бави неподношљивом лакоћом манипулације, чија је, овога пута, главна жртва СПЦ. Урушено је поверење у преостали стуб Српства, који је, колико толико, држао замишљени свод преосталог Светосавља. То је много више од уношења сумње у веру. Уништена је, педеријадом и манипулацијом литијама, олако, већ и сама идеја о саборности Срба.

Патријарх се, као Вучићев извршитељ, показао као тајно припремљен глогов колац у срце Светосавља. Недостаје један Артемије, да СПЦ спусти у катакомбе и одвоји од екуменског чудовишта које су увлачи у кошуљицу СПЦ. Цела операција литијске обмане почела је од наводне побуне владике Никанора, муштерије Удбе, одавно уцењеног, па онда надаље ланчано, у стилу Булајићевих режија о злим поповима и још горим четницима. Сценарио је детаљно разрађен све до наводног „неслагања“ АВ и Патријарха.



Та тракалица, да сваку могућу побуну властодршци, то јест њихови страни саветници, антиципирају, дознајући о намерама из редова лажне опозиције, понавља се и сада, по истом сценарију, по којем „побуне“ успешно претварају у водвиљ, уз учешће својих опробаних глумаца и статиста. А сви, сви из уигране ергеле непатриотског олоша. Све уз руску заставу од 600 метара, што је, дакако, свесно претеривање, виц на рачун русофилства нације. И све то делује као позоришни комад, као некакав несуђени наставак Радована 3, који се завршава Вучићевим поспрдним и циничним коментаром на рачун српске наивности. Из ложе – одмах до позорнице.

И после сваког таквог игроказа, све је мање оних који су спремни да се „упецају“ или и да буду експлозив неке истинске побуне која би морала да тргне нацију из апатије. Постају мокри барут.

Те варке страних и домаће службе почели су још за време Слобе, у „догађању народа“ у вези са Косовом. Да би се, онда, појавиле паравојске комунистичких убица, које су енергију одбране српских истина и светиња, током грађанских ратова, свесно каналисале у злочине банди Вука, Шешеља, Аркана и осталих ништарија. Све то – под вођством титоистичке Удбе и криптокомуниста и усташа, који су пустили корене у Београду још 1945, прво као „ослободиоци“, а онда пресвучени у некакве „демократе“ – глобалисте. Они већ деценијама реализују пројекат прилепљивања Србима етикете „геноцидног народа“, да би преосталим кандидатима за Небески народ лако била стављена омча око врата, док блеје, оболели од „балканског синдрома“, самопонижени, заробљени у ланцу режима, чија је прва карика Слоба, а вероватно последња – Александар. Врло мало је преостало од српске части и историјске вертикале да још буде уништено. И то ће АВ успешно одрадити до краја, пре него што, евентуално, оде. За тај посао уништавања Српства је, управо, и одабран и доведен .И биће и надаље подржаван од стране „европских вредности“, које све своде на голи нацистички расизам, који се показује као успешно оруђе у рукама рехабилитованог колективног ЕУ Менгелеа. Свако ко му служи под геслом да „само ради свој посао“ морао би тога бити свестан.

Алибија нема.

www.amika.rs

Коментари

Популарни постови са овог блога

ФАТАЛНИ ОКТОБАР - други део трилогије

ИЗБОРНИ ГАЛОП ТРОЈАНСКОГ КОЊА

"ПАЦИЈЕНТ", ПОЛИТИКА КАО ИГРА(Ч)