ОД „ИСТОРИЈСКОГ„ НЕ ДО УПИТНОГ ДА

 ДРАГАН МИЛОСАВЉЕВИЋ

Од када је НАТО аждаха „заиграла“ пред вратима Русије у Београд стижу извињења и обећања Москве: „Никада нећемо поновити срамоту према Србији када смо гласали за санкције Југославији а могли смо да спречимо аресију 1999 „: За „Факта“, Стефан Караганов, бивши саветник Путина.

„Само излазак народа на улице спречиће Вучића да уведе санкције Русији“:За Србин Инфо  експерт за Балкан, историчар, Јелена Гускова.

Има додуше и увијених упозорења Москве око високе  енергетске  цене сврставања на „погрешну“ страну, послатих од Захарове. Али ту је Меведев у наглом прелету на антизападну реторику:  „Памтимо агресију САД на Југославију ради њеног подчињавања“, преноси  из Москве Србин Инфо.

Исток и запад у једном су ипак сагласни. Неутралних не може бити.Такви су се, подсећају Београд и Вашингтон и Москва, као неодлучни нашли испод зида.Затрпани. Мада несврстани.      

Фатални учинак Горбија

Да су обавештајци Андрoпова,Черњека, Горбија и Јељцина били лојални својој „мајчици“ Русији највероватније не би „крај историје“ започео суновратом совјетске империје. Који је у свој вртлог увукао и СФРЈ. Официјено никада потврђена верзија почетка парања Југославије, а за то ћутање  постоје добри разлози обе стране, гласи:

Само што су стотинак километара од Београда одмакли тенкови ЈНА, који су се августа 1991 упутили према Загребу, да скрше  планове о сецесији Хрватске, на столу Слободана Милошевића заазвонио је телефон.  Црвена линија са Москвом .

 Оданде се одсечним тоном јавио глас који је захтевао да се колона оклопа  безусловно заустави.То поподне војни врх се укрцао у авион и полетео у Русију да се консултује са званичном  Москвом.

Било је то на крају  политичке каријере Горбија кој је крајем августа дао  „добровољну“ оставку на функцију генералног секретара партије. А мало затим и демисонираио  и као председник.Стварну власт у то време  већ је имао Јељцин  коме су  се приклонила министарства силе. .

 И тенкови су се, по повратку генералштаба из Москве, упутили према Вуковару. Где је у стратешки потпуно небитном делу  Хрватске започела  кастастрофална операција опсаде и рушења града  и то са претежно српким живљем.

 Тамо су , су уз стратекшу немоћ  чувене Титове армије  да у налету  освоје град   у рушевинама, у улози  „ослободица „  дивљале  паравојске .  Пре свих  Арканове банде тобожњих патриота .Своја недела снимали су на ВХФ  касете и касније преко посреднка из невладнох сектора продавали  у Хаг. Као доказе на суђењима  војном и полицјском врху Југославије.

То се  очигледно планирано уклопило у припремљену матрицу о  „српској  геноцидној  агресији“ како су редовно  јаљали сви западни медији. Мада је на самом почетку операција сламања побуне,  према уставу, легално  започета. И имала за  циљ  хитно  спречавање   сецесије уласком у Загреб који је био оперативни центар растурања Југославије.

Нит парања СФРЈ 

О мртвима све најбоље али...  од недавно  почивши  Горбачов, који је својим  експериментом гласности и перестројке  разбио СССР,  управо онако како су то желели  на западу, где су га као  мечку на вашару водали по престоницама од Канаде па до Европе,  декламовао је  о  ресетовању комунизма ,А  повукао је нит  и парања и СФРЈ не само Руске федерације

 Да ли  у заблуди и занесености својом улогом месије, или по инструкцијама својих ментора, Регана , Буша , Тачерове  о томе ће се  сазнати у потоњим временима . Али, изостанком са сахране  Путин је већ рекао своје, потврдивши  раније изречено да је  „распад Совјетског Савеза једна од највећих трагедија у историји.“ У сваком случају  брутално крваво разарње,  одвајање    „братства“ од  „јединства“ у СФРЈ , кроз  грађанске ратове, што је  било потребно пробуђеном западном неонациму, да  се у улози наводних помиритеља , осведочујемо  окупатра,  врати на Балкан,  био је  трагичнији од „ мирног разлаза“ у СССР . Али  накратко. Логиком НАТО еспанзионизма у походу на руске границе  две деценије касније метастазирао у  необјављени  светски рат Атлантиста  против  Русије.  А на тлу Украјине. И после свега  од Србије, затворене  у НАТО обручу, очекује се да вођена  „историјским  братском пријатељством „   буде безрезервно  уз Москву.

Народ готово да јесте, определевши се 8о посто за Путина , као човека који ствара нови светски поредак  и брани  Словене и православље  од истебљења неоенциста.Притом, гласноговорници Москве па и амбасадор Харченко   поратли Факта и Спутник сугеришу да  треба заборавити  лоша  искуства од 1948 до  одмаклих двехиљадитих.

По  историчарки Гуској   „за време Јелцина, тако је рекла овом хроничару , Русија  на коленима   деведесетих није могла да одбрани ни себе а камоли Србе „ То је изјавила  у интервју за Дугу непосредно пред 5 октобар 2ооо.

Данас позива народ  на чврстину а Вучића прзива  претећи му народом   да се  коначно определи само за руску столицу .А опет како забравити  да Москва  није могла да подигне не само  оружане снаге  у одбрани Југославија  већ није ни  уложила вето у ОУН  приликом увођења санкција СФРЈ . 

Закаснела извињења

Руку на срце  закаснела извињења Србији из Русије не мењају историјат деведесети  када су целу деценију Срби остали на ветрометни Балкана , без икакве подршке. Нити су у стању да потру резулатате војне и информативне кампање атлантиста на Србе, проглашене за геноцидне  заједноса браћом у РС . Но на другој страни са Путином  на челу Русија  показују  данас да је велесила која која  се успешно одупире глобалном нацизму. Сведочи  да је  у агресији  НАТО на Србију  1999  коначно  научила  лекцију  да побеђује   онај ко удара први. У самоодбрани дакако..

И ЈНА, да није била Титова и  „несврстано“ јалова, дакле неспремна и  неспосбна за своју улогу   браниоца државе можда би правовременом и ефикасном акцијом , хапшењем компрадорског председништа и одлучном акцијом на границама  спречила распад СФРЈ . Но и сама, као и корумпиране  прозападне  руске  политичке стурктуре Горбија и Јелцина, које је наследио Путин а сада их  се решава,  била је жртва прозападних кртица  у свим својим ешалонима. У СФРЈ  та се издаја  догодила  захваљујући пре свега плаћеницима  ЦИЕ, протувама у генералштабу  и председништву.

.Темеље тог стања , међутим,  озидао  је давно пре тога  аустрофилски фараон Броз. Комунизам је додуше пуцао, али не у саомодбрани  и у непријатеља, већ  у срце Срба  на југословенским просторима.Можда ће Русија једног дана отворити и Брозов досије  најзагонетнији у савременој историји.То је давно неипуњена обавеза Москве  која би смањила број штеточина , титословена, међу Србима.

.Али  актери постоктобраске  издаје у Србији  ти  титотиди,   после успелеог „ демократског пуча „ пресвукли су се у  тајкунске „ компрадорске елите. И на Балкану  као пре тога  у Русији. Пуни су данас   милијардери  као  натоварени ,бродови .Спремни да одједре  на острава среће где су им рачуни. Баш као и најављених 15.ооо супебогаташа из  Путиновог режима . Али тамо их на западу, произилази из најава Кристин Лагард, газдарице банкарске мафије ММФ и Светске банке  чекају  да буду олешени, као  празилук елита   „ослобођени  од  зеленог новаца“ .

Путинов преврат

Путин ових шест месеци заправо води паралелни рат са „укри“ нацистима али и лоповском хазарском елитом наслеђеном у Русији  из окружења Јељцина. Његов зет, тек  на почетку рата  изгубио је  место главног  надгледника  шефа државе, Путина   .

  Избор Путина    био је   део споразума  са ФСБ када је најбогатији мафијаш перестројке  Березовски , у име најмоћнијих двадесет хазарских тајкуна, њих 18  сви украјинског  порекла, а који су се за време Јељцина  домогли најважних руских ресурса Русије , изабрао баш   бившег  припаднка КГБ  да  „брани  интересе најмоћнијих  тајкуна  од запада “. Где су држали паре.  А  „као  човек од поверења  нове елите“  . Посебно запажен од  ћерке Јељцина селектован је Путин  из ФСБ      од   повлашћеног круга  да наследи  њеног оца Бориса   са циљем да одради прецизно одређени посао.И то у некој врсти меког , по свему  судећи   договореног дворског пуча.  Да би како је замишљено штитио капитал новобогаташа . А по договору препустио  економску политку и банкарство Русије Хазарској мафији.

 Показало се, међутим, како је Путин јачао свој положај пробирао  окружење,  подизао харизму, да су  лидер тајкуна  Березовски  и његова група  надмудрени .И да се Путин, са овлашћењима  ратног стања ишчупао  дефнитивно испод контроле прозападног лобија. И окренуо ка „ престољу“   истинског  „баћушке“ оца нације . У интересу сопственог народа  који му даје подршку од 8о досто.  А  дуго  и стрпљиво припремао  је терен  за тај заокрет . Он и група руских  патриота  у ФСБ , још док је преузимао власт  двехиљадите , када је Русија малтене пузала пред САД а удварала  се Европи.               

Занемарени  Балкан

По оцени  експерта Ање Филмонове, експерта за Балкан, Срби су занемарени деценијама од стране Москве . Последица  је  по њој „траљава брига комунистичке  Москве, коју је наследио Путин о сопственим стратешким интересима на Балкану“ . То је по Филмновној последица  чињенице да је Русија протерана са  југословенских  простора  још 1948“. Оним „историјским“ Не .Вероватно ништа ново за КГБ Путина када је долазио на  положај  председника Русије двехиљадите .

Ради се и даље двадест  година касније  о недостатку правог искреног  партнера  у Србији за чврсто братство Москве и Београда . И то  после свих грешака и  болних искустава од 1948  и непостојању истинског организованог реалног  проруског  фронта у Србији.  Његовог  истинског уплива у  спољној политици  не само унутрашњој, као  саставног  дела одбране суверености Србије

 Мада, режимски медији тумаче недавне  масовне  литије против прајда као  први организовани  фронт   православаца који је наводно добио и потпору Русије Зако  спекулише   Вучићева прозападна политика која спор око прајда види као политичи судар НАТО и Мосве Који би могао запалити Балкан.   

Тешко је то потврдити  јер Москва у искрености оправдано све време    балансира    према  овом ражиму  полу искреношћу   јер  је дубоким  обавезама према НАТО и ЕУ. А потом   рачуна   да  наглом променом  на врху може добити као партнера опет   отворено прозападну октобарску Србију

 Та би без двоумљења хрлила у тоталну издају  и препуштање свим захтевима наци ЕУ.Можда  и спремала „добровољце“ за укро страну и то  из успаљених редова антируске, оне  друге Србије.  Њених медија, у рукама ЦНН, медиске мафије  која бљује  вербалну ватру према руском фронту Такав обрт би   био тотална морална капитулација Србије.  .

Но и даље присутно је сећање  и дилема  зашто је братска   комунистичка Москва, од које су убедљиво  данас ограђује Путин,  није  када се облачило  осамдесетих   у „ вуненим временима „   све до пада зида, није  давала знаке  да ишта зна  око процене ЦИЕ „да СССР неће интревенисати ако од НАТО буде нападнута Југославија. “

Скупо ћутање агентуре КГБ

А логично би било да је  бар нешто о томе  ишчепркала  и знала  руска  контрашпијунажа. Која је, рецимо, под Путином, враћена у патриотску улогу .И макар у минут до дванаест детектовала је    планове  НАТО да се Кијев  за стратешке интересе атлантиста  окрене  против Русије

У оквиру онога што   је објављено  о процене ЦИЕ , на основу 3 деценије осматрања, „велики брат“   није   намераво  да   брани малог брата  јер је СФРЈ   шуривао са САД .

Та дуго скривана процена ЦИЕ  која се показала тачна , да  је  СФРЈ  пред  расап Врашавског пакта препуштена  себи ,  објављена је пре  пенаестак  година на интернету. У целини неких тридсетак страница овде нерегистрованих од ДОС власти  и њене „ аналитике „,Предходно  је  у САД  скинута тајност на овај  опсежан  обавештајни документ који је читао цео  свет али је остао нерегистророван  међу онима којих се највише  тицао.Дакле  омерта само за Србе  .

  Камо те среће да су оператвици, агенти са легитмацијама руских  „ новинара“  и историчара, макар „предпостављали“ да Москву чека као бумернаг безброј БУЧА типа Сребренице  .Операције   лажних застава    пројеката ЦИЕ   још у БИХ  и Србији. .

Не би  вероватно ти руски медијски  „специјалци „  на  терену босанског грађанског рата, где су  охрабривали „ јуначки отпор Срба“, ћутали о правим  намерама планера масакра у Сребреници да су иоле препостављали шта чека  Русију у Украјини .  И тако је  у Москви на округлом столу  „аналитичара“   скупа  финансираног од Додика са 22о.ооо хиаљада евра, а уз присуство „  бројних „паметњаковића“ из Србије и Русије закључено   почетком двехиљадтих  да се у Сребренци догодила  „оправдана освета  народа“ .“Оног  који је преживео клања Насера Орића“. А не егкзекуција плана ЦИЕ  и  његових  балканских  кртица .Дакле провокација лажне заставе, намештаљка  са ефектом детонатора  која је изазвала ланчане реакције стрељања  војника БИХ  у беккству  и тако  повећала број жртава пробија према Тузли.

На том фалсифакту геноцида   започеао је рат  БИХ и Запада око увећања броја жртава, обавезно  „цивила „,  чак и када су носили унифрме, што  је колега Ћирјаковић назвао  „Дајте још геноцида „

  Ни српски ни  досовски  „ аналиточари „  нису се нажалост у Москви  бавили   учинком  ЦИЕ  и легионара и одметнутих делова  титових служби у том  за Србе и Србију пресудном догађају .Који је попримио истинску  улогу гиљотине припемљене за српску страну у грађаном рату у БИХ . Али и за Србе  на на другој страни Дрине.

Историја памти али понекад касно  проговори. Руска интревенција у ОУН  против британске  декларације о српској геноцидности дошла је у задњи трен. Подстакла у Срба   опет  велика очекивања  од Москве.

Баш зато требало је подстаћи  руске сведоке босанске голготе    да   јасно  проговоре  ,ако  и колико знају, ко је и како монтрао детонатор у Сребренци .Са друге стране  ваља имати на уму да је империја као и симфонија. Изводи је гомила „инструмената“  али је предводи диригент. Само на његов  знак  издвоји с  соло глас  . Као ових дама , на пример, у недавним  изјавама из Москве да су се огрешили о српску браћу. Изгледа заиграла  мечка прокси ратова  и  диверзија  и пред њиховим вратима.    

www.amika.rs


Коментари

Популарни постови са овог блога

ФАТАЛНИ ОКТОБАР - други део трилогије

ИЗБОРНИ ГАЛОП ТРОЈАНСКОГ КОЊА

"ПАЦИЈЕНТ", ПОЛИТИКА КАО ИГРА(Ч)