СУВЕРЕНИСТИЧКИ ТРАМПИЗАМ , ИЛИ ГЛОБАЛНИ ФАШИЗАМ

 Драган Милосављевић, бивши коментатор Тајуга за НАТО и Ватикан

Према досадашњем току изборне кампање,„најконтраверзније у америчкој историји, Трамп се потврђује као изузетно жилав борац. Као(пре)тврд орах за све досадашње покушаје дискредитовања који би га избацили из игре.Никако као кловн, мариоонета, како  су га листом  клитонисти представљали и код нас. Предњачио је „најстарији лист на Балкану „  данас . „додуше,  нешто  смањеног тона . Али  ипак се преко свог аналитичара већ на другој страни шегачи са договорима  у  Вашингтону. Које квалификује као неозбољне .И то дан пре доласка Гренела у Београда из Приштине.  А већ је  нешто раније  опадан  председник САД  преко ставова  у „Погледима „ где је Трамп већ годинама нека врста  мете за отровне  стрелице   подсмеха најуспешнијег прелетача из редова  СК журнализма.   .Све то он  што напише  у рубрици  личних ставова, лечке, лист  не обавезује. Нешто мудрија  и опрезнија  је данас и „званични“  тумач Трампа на РТС , некадашња  глодурка Политике, Смајловићка.  Мада, пре три године ,  на Пинк 3, уочи председчких избора,  гостујући са Јованом Ковачићем , лидером  про  Натовског Вест Бриџа извјавила је  да се  „опредељује за мање зло а то је Хилари“. Али, у међувремену , ретерирала је. Вњјда  по  угледу и на“ АВ, који ју је отпустио“ али и  изгледа научио памети па  је на време одлепршала  из „мочваре“.   

Док  пак  се пак Бошко држи „ става „ и определио  да ових дана  вешто упакује  у свој текст све најтеже калификације  Бајдена  о трамповој  пилитици. За то време  пуним децибалима  настављјају да  таламбасају  погрдама на Трампов  рачун  жути недељници . Они,  тумачећи на свој начин „ слободу штампе „ , коју им гарантује Сорош, занемарују чињеницу да  као председник САД  Трамп  данас  сече  погачу будћности  Балкана.Превиђајући  хладно и са умишљајем    да он својим   инцијативама  расплитања косовског чвора, наравно и за изборне потребе, рачуна на Нобелову награду за мир. Јер је какао каже  „помирио  две стране које ратују десетинама година“.Шта је ту спорно и смешно за новинаре  који своју кампањуу ружењеа  актуелног председникас САД  чине као верни   следбеници ЦНН , батине демократа. А то су редом  који одрађују своје  дгодгишнје  апанаже  привржености  неолиберализму .Разобручени у томе и  на својим  ТВ и у штампаним медјима . Посебно у часописима  који су   најдоследнији  рој  урешвачкој политици  демократа И тако се, за не поверовати,  придружују максималним еланом  кампањи његовог против кадидата Бајдена.А овај  је о  Србими  и Србији,  у  пропагадној кампњи деведесетих и хушкању на агрерсију  на територију  већ раскомадане Југославије,  као савезници сецесиониста,    посебно на  Србију  1999,  бујицом  простаклука и лажи убедљиво испредњачио на целом  пепагадном западу .И то лансирањем одвратних  расистичких  квалификација  нас и као народа и наше целокупне  историје.Шта више инсистрао  је током  контравезне посете  посете Дечанима, своје противјљење томе богохуљу  платио је отпадањем од СПЦ владика Артемије,  на својој идеји „ интрегралног православља „. Са блгословам  централе у САД   које је у потпуној супротности са канонским духом СПЦ.

 

Непредвидиви

И док га и даље  ниподаштавају овдашњи жути медијски  најамници  , поготво после  наставка Вашигтонске инцијативе око Косова,  Трамп  се у, наметнутој , борби против наслеђене администрације, па Пентагона и обавештајнигх служби, доказује као тактички потпуно непревидив, маштовит  стратег. И то оне „ средње „ Америке  која би да   очува државу  очева устава од 1878 Џордџа Вашитона и Томаса Џеферсона .Те да се тако  САД  „врате себи“ „ .Пре свега  федералном устројству у изворном облику. А оно је драстично нарушено већ дуже време булдожером „ обојене револуције“ против Трампа која се води и током пошасти короне  И то  не само протестима  руље разбијача већ и потпуним  отказивањем  послушности председнику готово свих  гувренера демократа. Који тако посредно подржавају  на дивљање  твитер техником напаљених инстнат  левичаре из окриља  демократа..Подсетимо да је сличним путем планираног  распада по шавовима  пошла и СФРЈ  после усвајања у суштни кофедералног устава 1974. писаног по истој матрици закулисе интересних лобија накрупнијег капитала  Којима  је  насилна  демонтажа  СФРЈ био  експериментална реторта за глобалистички пројект..А потом  је 5 октобар, преходно  изнуђен санкијама и агресијом  обилато   финасиран  од  ове групације која сада руши легалног председника САД . И био је  само дериват  стратегије неоколонијлизма  у коме се већ две деценије  копрца  Србија. Том прјекту су  су се  најбрже  и најгорљивије прикњучили  чланови и њихова деца Титове троцкистичке номеклатуре.

Ови капои сорошозма  данас су својим  ТВ и штампаним медјима нагјрлатији противници предузетог заокрета спољне политике која. да се Маршалвим планом за Балкан , у оквиру некакве економске уније,  слободне зоне,  подигну мостови  међусобног поверења  и сарадње на Балкану.Да дође тако, после година  јалове бриселске дипломатије  крајње  негативног скора за Београд ,  до  успостављања поверења  које су  докрајчили томахавци клинтнових.   

Бивши  порт парол Трампа, Дарен Бити тврди да  се „против председника  од стране обавештајних служби  и даље оданих пучистима  води против Трампа „ иста врста операција подстицања масовних побуна каквима су скидани са власти  неолибералима непожењни лидери у источној Еероп и  Африци „,. А да је  „на челу  тих операција  бивши  „крањ етике“  у режиму Обаме,Норман Ајзен. Наводно,  његов  већ спреман тим од 18о пробраних адвоката  ће злоупотребити  надлежност за пребројавање гласова поштом да би оспорио и резулатате  избора  у корист  Трампа  Али  и  да „ покушати да  одложи  за после избора  избор једног  од  судија  Вреховнох суда“, највећег   аутритета у САД .  Што је иначе  у надкежности Трампа.Добио  би  тако , бесумње појачање републикацима  уместо   управо  преминуле  86 годишње  Рут Гизнберг „ ,најутацајније жене у Америци.“

Трамп је непожељан јастребвима нарочито  онима  који су се обрушила и на Србију  1999 .

 

Удар на недодирљиве

 Управо њих  је Председник смело недавно критиковао  због досадашње политике  ланчаниох агресија и масовне прозводње оружја. Он би  искључиво да преговара а да притом и тргује. Никако да непрекидно ратује у  самопрглашеној   улози  САД  као светског полицајца.

Чак у  у околностим пошасти короне, која је готово самлела успехе његовог почетног  привредног бума , Трамп  чврсто верује да ће  освојити други мандат И несмањеном жестином  одупире се агресији  клинтонизма.

Свих оних  који  са  заједничким  „генералштабом“ у глобалоистчкој „ мочвари „ .  обилато  подмазују машинерију  анитрмповског предизборног  хаоса и то претежно  соршевим капиталом. Али тренутно  и гурају  „ружичасту револуцију“ у Белорусији не би ли  Трампа увукли у кофликт са Путном.Неуспешно И ту је Лукашенко тек споредни лик.   

Трамп у целој тој папазјанији  не крије своју амбције да  намерава да поруши или макар суштински промени све међународне институције  глобалиста .Да демонтира  све књучне полуге моћи светске владе у сенци.И то редом.  Од  Светске трговинске оргнизације, до оне здравствене, па и  изврши реформу НАТО и од агресивног освајачког врати  је на првобитну позицију одбрамбеног пакта.А драстично смањи финансирање  његовог европског крила .

 А баш  су ту улогу алтанског савеза  као освајачког мача од Балкана па до Блиског истока , крајем прошолог и почетком овог  века,   глобалисти, клитонисти и обаманисти, претворили у инструмент агресија .

Његов против кандидат , престарели, сенилни Бајден, тек  je у недостатку бољег  решења прилепљен  као заштни знак кампање демократа .Сви они оличавају  ону Амерку  крупног капитала  која се још1922 организовала око идеје окретања фашизму  а против наводно долазећег комунизма у САД.

То је  била  Америка  првилегованих,  Морганвих банкара, Форда, Волстрита, Варбурга  и Пентагона , која је финасирала Хитлера.Планирала  је, пре тога,  током њу дила 1933 по сведочењу генерала Бредлија   „државни удар и смакнуће Рузвелта“.  По свим индицијама дошла главе Кенедију, а настоји, тврде  поједини амерички медји, да се свим средсвима реши Трампа. У сваком случају до сада је вешто скривано да су њихови иделошки преци   били  кључни  финансијери    нациста у  „дрнгу нах остен“ , па преузели , после пораза Немачке десетине хиљада нациста . Запослили  их од  од ЦИЕ до ракетних полигона. И  поставили за  планери овакве Немачке ЕУ . против које је Трамп .

 Тај нови  неолиберални фашизам к огрнут плаштом „инревенционистичког  хуманизма“  непомириљво је супрстаљенј  повратку суверениости, идеји водиљи Трампа која у земњама бившег  Варшваског пакта , приључених  ЕУ,  стиче све више присталица. И следбеника. 

Та фашизоидна матрица господарења светом из  средишта  „ мочваре „, коју би Трамп да „исуши „, невиђена  по бахатости,  иде чак  до подстрекивања грађанског  рата  Па  и до  распада америчке државе. Не би ли била заустављена идеологија  повратака суверености и одбране  домаће произвоње у њихвом вакту  исељена  у рај  јефтине радне снаге, у Азију.  А врхунски цнизам  њиховог  имиџа   да им је црно најважније у домену људских права  је  да су  управо они потомци  власника робова .Конфедералисти који су довели до  крваваог сукоба између  севера и југа .Али време хегмонизма једне сулер у улози светског полицајца , прошло је успоном Кине и Русије , па Индије ,пре свих. То је Трамп схватио на време и  у  правилној прцени нових одноаса снага  је основна   вредност његове  преговарачке   политике која је  од недвно  ојачала мир и на Блиском истоку. А охбтарује  какао наговештава   и демонтажу балканског бурета барута.    

www.amika.rs

 

.

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

ФАТАЛНИ ОКТОБАР - други део трилогије

ИЗБОРНИ ГАЛОП ТРОЈАНСКОГ КОЊА

"ПАЦИЈЕНТ", ПОЛИТИКА КАО ИГРА(Ч)