ИЗБОРИ(ЈАДА) ИСПОД БАЛКАНСКЕ ШАТРЕ


ДРАГАН  МИЛОСАВЉЕВИЋ

 У светлу текућих  бројних афера, које наизглед  само прете  да уздрмају актуелну власт, очито се ради о  намештеној  из једног центра синхринизованој  лажираној  борби “ кеч ез кен стила“.

 И  то уз  здушно посредовања  европских парламентараца у улози судије у тој фарси назови борбе за праведније  изборне услове, Али и наводно  офанзиве  против корупције и ослобађања судства.

 Али управо оваквка  суштински непроменљивља власт као раздржава, обеснажених инсититуција , идеална је и  елитама  и налогодавцима.И зато је путвање у  „Јевропу“ замишљено као бесконачност.А свакодвне приче о напретку у отварању поглавња бивше уреднице  Шешељеве  Велике Србије  само су жвака  за малу децу. 

У међувремену, непобитна сведочанства документи о непочинствима  политичких и тајкунских мафија обе стране обавештјани пункнтови непрекидно убацују  у  предизборну  представу  чим  она почне  да губи темпо и уверљивост  опсенарског  наговештаја долска   „новог праведнијег  доба“.

То је ударна тачка српског предизборног риалитија са циљем да се гледа у екран а не кроз прозор  шта се тренутно  у земљи догађа. И шта је наредно за  продају. ЕПС сутра , вода и вадух прекосутра.

Исти наковањ , исти ковач

 Да се са мало преостале разбориости  сагледати  да је уствари цела стратегија  повратка  назад  на врх    „ опозиције „  уствари  истог  политичког кова и манира  као и  текућа  одбрана власти.Која је тако  промовисана , својевремено,  што  је  ДОС власт  на „ изборима „ , а тек  по  заповести  , предала   конкурентима. . Пара радикалима  . Али , под условом да Курта  заврши започето око Косова, чега се либио Мурта.
Какао је рекла  државна секретарка , Хилари Клитон у Београду Тадићу , „мишљењења смо да ће ову збрку на Балкану најбоње средити  баш они који су је изазвали „


.И ту се, у том прећутном споразуму, укрштају  дана  и јавно откривена склоност  ка  муљању и проблематична  трговина оружјем  обе стране .   Рецимо ДОСа  у грађанском рату Либерије.Уз асистенцију истог  посредника  и митаза промену адресе крајњег корисника. Ато је било 6о тона  калашљиковкова и муниције употрбљених за геноцид  либеријске власти над сопственим  народом.

О томе је, као оптуженик у Хагу , сведочио одбегли председник Чарлс Тејлор, изручен од Нигерије, а пренеле агенције .  Како и детаље о обиму  трансакције,  тако и „ наруквице“ дате у  Београду да  карго испорука шест летова преко Конга,  насловљеног на  на Лагос , ипак  заврши  на крају у Монровији. Што је било суштински  незаконито пословање, додуше са форамалним покрићем .  


Локално упрегнуто у глобално

Тако да ће, по свему, ,на крају предизбоне баладеж и гарнтура  дежурних  бојкоташа  и преговарача  из опозиције  остати  и даље на истој досадашњој  опробаној  неоколонијалној  платфрми . Заједно са влашћу. 
Да се  за разлику  о  Русије или Мађарска  неће  никада отарасити   НВО сосрошевских  емисара   „дубоке државе“ и пресудног мешетарења ММФ и Светске банке.
.
Шта више, из крила дубоке државе, очито у циљу смекшавања  отпора према  уласку уНАТО,  баш као и у Црној Гори и Македонији , најављено  је   „неограничено финасирање  медија у Србији“. Поготво локалних, које  се формално  обавља  преко УСАИД фондова и донација.

Ни власт ни опозиција тај систем  једноставно не могу  да сруше као манир  прихваћене   подложности. То је разлог што се  Србија налази у у стадиуму коруптивног малигнитета. Дубоко прожета метастазма страних агентура и лажних  Сорош доброчинитеља.Оних  који   владају из сенке и овом владом.

И зато се у текућој кризи  не појављје као политички релевантар фактор  нека трећастрана.Да представи интерес  ћутљиве, политчког простора и пргресивне  улоге   потпуно лишене већинске Србије.Могли би то бити  бар стотинак хиљада младих ИТ  подузетника  који доходују искључиво од свог рада.Више их је од целе опозиције

 И тако постане  могући  аутентични  носилац некакавих идеја о праведно плаћеном раду, некоруптивности, неотуђивости територирије Промотер  прксе  само  минимума неизбежних преговарачких утупака сили  у овом  максимално неправедном међународном поретку.

 Уместо темељног заокерета од политике „ октобра „ даљег   инвестирања у туђе прфите ,   власт позива и преко званичних канала прилив  миграната на домаћу територију.Тобож као радну снагу. Али и за подизање обећаног налалитета кроз „трајно насељавање напуштених делова Србије „.

Тако су АВ  посаветовали из вазда  „пријатељског“ Беча, који ма има свог  првака  Курца. Али не и другог начина него да нам смрси конце  мигратским  хормонима, а  исламом као превлађујуће вере будућег  малог шегена .Ако данас не, већ сутра.За 15 година број муслимана  у свету је порастао за целу милијарду , ваља подсетити предлагаче  насељавања .

ИТ  елита  пожељни као ванземаљци

Знају влстодршчци, којима је у руци и порески нож и доходовна погача поданика  да програм истинског препорода и ослобађаља од спирале  даљег задуживања може изнети  искључиво нова економски продуктивна иновативна  некомпромитована елита.Као политичка  али и пословна.
.
Рецмо , споменута,   предузетничка ,  уједињена у покрет   АТ Србије,  .Као могућа   нова средња класа уместо оне  истребљене, или најурене. И зато су  ИТ млади еспрети  на мети новог пакета  „ напредних“  драконских  пореских закона који ће заменити за  младе стручњаке   стимулативни модел паушалаца.
 Припреме  режима  за потчињавање   ове потецјалне   нове Србије  су у току. Присилом и уценом усисаваће   ИТ  у редове  својих  повереника, или, могу слободно  да купе  карту без повратка за иностранство.

Макар и пропала она милијарда евра коју данас  доносе Србији..А занимљиво  је да се за овај кадар  просвећених и способних   опозиција  није  заинтересовала.  Па да их  гурне као организовану снагу испред себе . У прве редове  „један од пет милиона „ .Јер, то би подразумевало преокрет  заиста напредан у оносу на  досадашње  стање.Које је симулирања  бриге за народ .
  
  Олазак са влaсти  и једне и друге Курта Mурта комбинације коју би једно они могли да покрену, као  први услов подразумева  одбацивање  културбунд  матрице присутвса НВО као паралелне властиу сенци. Има их преко 14.ооо на списку. Они финасирани и споља ид од државе  наручује антисрпке  серије, романе, филмове . Дели нафору  око настабка   риалити  религије Србије.

То би значило  сада  незамисливо,   ослобађање од окупације    Србије   од стране  прекречених потомока  назови осдлободиоца нјхиве федалне лозе.А до дана данашњег  прмовисаних у принудние изршиоце   ликвидационе пресуде над Србијом која се ситематски спроводи  од  Дрездена  до данас.

Не би зачудило зато да су и  „преговори око изборних услова“, уз обавезно посредовање европских  „доброчинитеља“, обична димна завеса . Можда последљи кец из рукава спонзора независног Косова,  какао да се тим   фамозним сагласјем  свих   обезбеди  косенсус око  пропомене  устава и тако  легализује предаја Косова. И то у пометнутом   оквиру некакве  „балканске антанте“ коју је осмисилила  и наручила губитничка  Сорош и компанија у надгорњавању са Трампом.

Притом , пред  носом  обе Србије , у лажном  предзборном клинчу,   везаних руку обећањима и раније прихваћеним обавезама клинтнизму, стоји спосоносни   пример окупљања  суверениста . Од  Америке  до Британије и све већег броја европских држава,  што поздравља и Русија.Којима би могао, да има овде политчке воље , да  се окрене и Београд.Овако....Србију докусрују.... зар не ... интренациналисти  свих боја  .
.           

Коментари

Популарни постови са овог блога

ФАТАЛНИ ОКТОБАР - други део трилогије

"ПАЦИЈЕНТ", ПОЛИТИКА КАО ИГРА(Ч)

КЕРИЈЕВА КУГЛИЦА