FROGLAND


ДРАГАН МИЛОСАЉЕВИЋ

Jедна категорија расрбљених Срба,  постоктбарских преторијанаца , својевољно конвертованих у гарду поткованих жаба , о својој „изузетности„ дан ноћ букара Србијом .На непрекидним митинзима сведоче о својој незаменљивости у „реформама „које већина народа доживљава као потпуну какафонију и цивилизацијско расуло  Србије.
То је углавном  све што  је преостало од некада прве независне државе на Балкану, данас,  са поткованим крекетанима у првим редовима , претворену у устајали депресивни брлог. У пуки рукавц  америчке  колонијалне  политчке мочваре која воња на  моралну и коруптивну трулеж. 
Некада краљевина, републиканских  назора , па комунистики гулаг, полигон за стварање новог човека, „промењене свести,“ захваљујући  овом  распоретку  а кроз инсталирање вашарског, ибијевског вида деспотије, Србија  је  је само љуштура од  државе .Frogland.


 Уствари  је експериментална реторта . Још од  „окробарске (р)еволуције „ пожељна  као станиште пројектваног србо мочварног  хуманоида . Оног чији ће планирани  крај еволуције бити у потпуној  прилагодљивости глибу као свом најприроднијем  окружењу.Где се и елита поткованих  жаба најбоље осећа,  јер  ту је  своја  на своме.
Нема краја, рекло би се, жабљој рапојасаној  срећи  што су као најнапреднији  пуноглавци  преживели  и измилели из преосталог  талога  Брзовог  идеолошког  мутљага .
И даље  имитатори  праксе  мусoлинијевог корпоративизма,  у маниру   демагошког  насиља  михенских пивара . Где је  једино постала стварност бајка о крекцу скорјевићу  као предводнику новоаријевске лозе надолазећих, а са дна друштвене лествице.
 Потковани, лажним дипломама, докторатима , партијским биографијама,     постали су кич братија у листеру.  Са ролексима место беџева , некаква  нова наследна феуадална лоза . Силеџија, а ипак и даље  устрашених на сваки  шушањ. И зато још опаснијих у „самоодбрани „ освојеног. 
Добро су  уваљени, или у глиб власти, или у позицију лажне опозиције.Они Накрупнији,  сакривени  у шевару  финасијског сектора,  надути од важности као чланови невадине владе, у улози шефова разних синекура , државних  секретара ,чланова управних одбора, НВО предводника  за све и свашта. Под условом да је антисрпско.
 Од њиховог заглушног крекетања да су „врх брате“слабо се разазнаје  потмула  хука  њиховог увежбаваног стројевог корака . Обезбеђења од сваког  вишегласја. По њима, све опстаје баш захвањујући  њима. А све је наводно  под контролом  народне изборне  воље која ,наравно , гласа онако како  фаланга  апологета власти  захтева. А на митизима, математички прецино, хорски  ускачу  у  драмопаузе  вође ,одама  радосне верности. Подижући  тако  још више  „ видовитост“ његових   монолога .     
Отворено , пред нашим очима, у симбиози  празилук  радикала и  комуњара новодемократа , бивши   кадрови од поверења Слобе, Вука Шешеља, Зорана , Бориса,  фомирали су  су  се , само привидно подељени , а иначе  пореклом из истог    легла, у праву  наследну  феудалну касту .
А изродили  осмишљним укрштањем  од стране  експерата, калибра Блера, Монтија и осталих..  у  фамилије  дпоживотниох чувара ватре  некакве  Сробославије.  Изграђене  на  темељима  прехдоне две пропале Југославије
 Али као да је, неочекиваним покретом  диргетске палице , свим фарбама политчке  интуиције премазани  вођа, спреман  да препозна у колоплету претеће  косовске енигме  оне  непоуздане. кадрове  Да  ,,занетима кректеавом  самохвалом и личним амбцијама , узмути воду .
 Заиста, његови  медијски телали  најваљју пургаториј  неподобних крекаца , рецимо оних које је „ прегазило време“ или су  можда заостали  предубоко у живом блату клитонистичке мочваре  Да ли  ће отерати и и свог  министра русофилног србоамериканца  чији политчки пол нико није у стању да одреди. Сачекајмо  Најављује ли   долазак  нове  генерације. Оних који се  куну  не само потковом  већ и  оданошћу  седлу и мамузама . Уз услов  пуних јасли.



Коментари

Популарни постови са овог блога

ФАТАЛНИ ОКТОБАР - други део трилогије

ИЗБОРНИ ГАЛОП ТРОЈАНСКОГ КОЊА

"ПАЦИЈЕНТ", ПОЛИТИКА КАО ИГРА(Ч)